16:00

Infjärdens SK

Referat: Ohtana/Aapua FF - Infjärdens SK

Ohtana/Aapua vinner den gastkramande matchen mot Infjärden med 1-0 (1-0)
OAFF startar bra och i den 5:e minuten slår John Kalla en fin långboll till Johannes Pekkari som dock missar skottet från ett hyggligt bra läge. I den 12:e minuten kommer en hög boll in i Infjärdens straffområde - Adam tar emot bollen och styr den till Joonas Hakala som snyggt sätter ett markskott i målvaktens vänstra hörn till 1-0. Första halvtimmen är OA det bättre laget men trots spelövertaget skapar vi bara en bra chans när John hittar in till Johannes Pekkari som dock inte träffar med skallen bara nån meter från målet. ISK kommer igen sista kvarten och har en bra chans i den 32:a minuten när vi sjabblar i straffområdet och ISK:s Joel Edström har läge att lobba över Kotten men får halvträff och bollen går rakt till Kotten. Vi går till paus med ledning 1-0 vilket är ett rättvist resultat.

Andra halvlek inleds med att Infjärden tar initiativet och man äger mer boll än i första. OA spelar ett tätt försvarsspel och man lyckas hålla Infjärden från dom riktigt farliga lägena. Istället är det OA som skapar halvlekens första läge när Jocke Larsson spelar fram Miikka Koivuniemi som dock skjuter rakt på målisen, Johannes Pekkari har ett par vassa framstötar som dock ISK-försvaret lyckas reda ut. I den 80:e minuten är det nära kvittering när ISK efter en hörna kommer till skott och bollen går tätt utanför Kottens vänstra stolpe. Efter 95 minuters spänning blåser äntligen domaren för slutsignal och OA vinner med 1-0.

Sett över hela matchen vinner OAFF knappt men ändock rättvist då man lyckas hålla Infjärden från dom riktigt farliga målchanserna. OAFF gör en riktigt bra första halvtimme men mattas alltmer och gick rejält på knäna i andra. I OA gjorde alla spelare gedigna insatser där laget gick före jaget, Dom extra plussen idag går till John Kalla vars backspel är klockrent, på mittfältet jobbade Joakim Larsson kopiöst och lyckades med det mesta. Joonas Hakala gör en kanonmatch där han avgör genom att göra matchens enda mål men även defensiva jobbet var imponerande. Offensivt går plusset till Adam Zingmark som dominerade stort i första halvlek, tröttnade i andra. I Infjärden går plussen till försvarets Joachim Olofsson samt pigge inhopparen Victor Wiklund. Domaren Simon Granström gör en stabil insats.

Laget: Kotten - John, Mäki, Palo, Martin T (ut 75) - Miikka (ut 83), Joel, Jocke L, Joonas - Adam (ut 80) Johannes P
Ers: Micke K (in 75), Albin (in 80), Liam (in 83)